Amazonov Twitch dobiva novu konkurenciju – Google

Amazonov Twitch dobiva novu konkurenciju – Google

Google je zainteresiran za streamanje videoigara i sličnog sadržaja godinama, a svoju namjeru potvrdili su pokušavajući kupiti Twitch, ali ih je preduhitrio Amazon jer im je obećao kreativnu slobodu, i milijardu USD.

Kako javlja DailyDot, Google je okupio hrpu stručnjaka i kupio manje konkurentske tvtke i kreće direktno u pohod na područje gdje trenutno Twitch ima monopol. Iako Twitch ima konkurenciju u servisima poput DailyMotion, Hitbox.tv i sličnima, oni sakupljaju iznimno ograničenu publiku  i drže mali udio na tržištu.

Rezultate konkurencije već možemo vidjeti u Twitchevim potezima poput kupovanje cijelih esports timova (Good Game Agency – vlasnici tima Evil Genius, The Alliance i još par manjih timova), sponzoriranje timova (Teamliquid), ili potpisivanjem ekskluzivnih ugovora. ( Anders, Semmler, Hiko, Fifflaren i Pontus koji su poznati članovi CS:GO zajednice).

Google ima već postavljenu fizičku infrastrukturu za takav pothvat, a kada streamaju pojedine turnire kvaliteta prijenosa je znatno viša od one na Twitchu. Detalje ćemo saznati kroz 3 mjeseca kada se očekuje službeno ime i najava novog servisa.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |April 9th, 2015|E-Sports|3 Comments
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.