Niti puni dan od završetka šestog tjedna Europskog LCSa Gambit Gaming objavljuje da Betsy preuzima niQovu poziciju kao glavni mid laner.

Sebastian “niQ” Robak je dolaskom u Gambit Gaming u svibnju prošle godine dobio vrlo tešku zadaću, zamijeniti sad/tad već legendarnog Alex Icha. Iako je Alex Ich tada bio daleko od vrha svoje natjecateljske forme pozicija u kojoj se našao niQ je bila, blago rečeno, nezavidna. Od tada je prošlo malo manje od jedne godine i niQ, kao što se moglo očekivati, ne samo da nije uspio adekvatno zamijeniti Alex Icha sada više nije ni u prvoj postavi Gambit Gaminga. Njegovu poziciju je preuzeo Felix “Betsy” Edling.

Prije dva tjedna Gambit Gaming je objavio da niQ neće startati u petom tjednu EU LCSa. NiQ, naime, zbog zdravstvenih problema nije mogao doći do Gambitove gaming kuće u Berlinu prije srijede navečer, što nije ostavilo dovoljno vremena za vježbanje s ekipom. Gambit je bio primoran pronaći zamjenu, na sreću H2k-ov menađer je odobrio H2kovom subbu Betsyu da igra za Gambit Gaming. Ovo je već drugi puta da Gambit Gaming vrbuje svog mid lanera s klupe H2k-a, prošli puta je to upravo bio niQ.

Iako je Gambit u tom trenutku ima 3 pobjede za redom očekivanja za peti tjedan nisu bila visoka, čekao ih je FNATIC i pošto Gambit nije imao standardnog mid lanera 1-1 je bio očekivani rasplet Gambitovog LCS tjedna. Betsyev 1/2/6 Ezrael score u prvom gameu tog tjedna (protiv MYM-a) nije poboljšao stvari, no u drugom gameu Betsy je eksplodirao i carryao Gambit s 10/0/13 Ahri protiv Febivenovog Zeda.

NiQovi problemi su se nastavili, stigao je do Gambitive gaming kuće, no nije igrao League of Legends već gotovo deset dana i dva dana prije početka šestog LCS tjedna Gambit je odlučio ponovo krenuti s Betsyem koji je pružio još dva solidna gamea.

Gambit trenutno ima trenutno uzlaznu putanju sa sedam pobjeda za redom tako da bi Betsy očito iskočio ako bi se gledali svi gameovi koje je Gambit odigrao ove sezone. U ovim tablicama statistika za niQa je samo od njegovih posljednji 3 gamea, od kad je počeo Gambitov pobjednički niz i prikazuju učinke igrača kad su uvjeti u ekipi sličniji.

 

Screenshot_1

Screenshot_10

 

Ako se uzme u obzir samopouzdanje koju je ekipa dobila u novom sastavu u prošla dva tjedna i da Betsy i niQ imaju vrlo slične champion poolove te da je statistika blago naklonjena Betsyu, jasno je zašto se Gambit odlučio za ovaj potez. Makar ovaj potez neće biti toliko značajan jer je za Gambitov pobjetnički niz zaslužno uvođenje stabilnog interneta u gaming kuću, znatno bolji pick and ban faza (za koju je zaslužan trener Jordan “Leviathan” Thwaites) i podizanje Diamondproxove  i Cabochardove forme.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes