BlizzCon 2019 započeo je isprikom predsjednika Blizzarda J. Allen Bracka vezano uz kontroverznu suspenziju igrača i komentatora na nedavnom turniru računalne igre Heartstone. Naime, igrač i komentatori dobili su naizgled i više nego rigoroznu kaznu kada su izrazili svoje političko mišljenje glede Hongkonških prosvjeda o demokraciji. No kazna je izrečena, pokajanje je predočeno, isprika je uvažena (ili nije?).

Glavne vijesti dana koje su obilježile 1. dan BlizzCona bile su najave dvaju mega popularnih naslova iz Blizzard Entertainment grupacije.

Overwatch 2

Ako ste ljubitelj Overwatcha, tada će te biti presretni spoznajom da Blizzard trenutno radi na 2. dijelu planetarno popularne timske pucačine iz prvog lica.
Cjelokupni nastavak fokusirati će se na nove načine igre, uključujući kooperativni i PvE modus (Player versus environment). Isto tako najavljeno je dodavanje ‘Story’ misija te ‘Hero’ misija u kojima će se moći unaprjeđivati svoje heroje. Priča ne staje dodavanjem novih modusa već se spominje implementiranje novih mapa, dodavanje novih heroja te unaprjeđenje samog ‘engina’.
Vjerujem kako je s oduševljenjem isto tako došla i zabrinutost igrača Overwatcha koji si postavljaju pitanje a što će biti sa silnim trudom koje su uložili u Overwatch i ostvarili achievemente, skinove….? Pa izgleda kako je Blizzard pronašao i odgovor na to pitanje, ako je vjerovati riječima kreatora same igre, Overwatch 2 bit će “stopljen” s Overwatchom te će svi skinovi, achievementi i ostali uspjesi koje ste nanizali u igri biti preneseni u Overwatch 2. Je li to znači da će igrači koji posjeduju Overwatch imati mogućnost besplatne nadogradnje igre još ostaje za vidjeti.
Blizzard je predstavio neki dio sadržaja Overwatcha 2 ali on je bio dosta ograničen. Nedugo zatim započinje 8 minutni ‘trailer’ te se prikazuje jedan od novih junaka, Sojourn. Iz samog ‘trailera’ nismo uočili previše o spomenutom heroju, osim što smo saznali da je ona Kanađanka s poprilično velikim zastrašujućim oružjem što sugerira heroja usmjerenog na stvaranje štete.
Za kraj direktor igre Jeff Kaplan rekao je kako je igra još uvijek u ranom razvoju te kako nemaju pojma kada bi se spomenuta igra mogla očekivati. Na nama je samo ostalo vjerovati kako će Blizzard napraviti respektabilnu igru u ne tako dugom roku.
Navedeni trailer najave igre možete pogledati ovdje >https://www.youtube.com/watch?v=GKXS_YA9s7E

Diablo IV

Druga velika najava izlaska s BlizzCona 2019. je Diablo IV, koji možda i nije takvo iznenađenje jer su detalji procurili ranije ovog tjedna. No sada bar znamo da je službeno i sve glasine možemo strpati u ormar. Diablo IV još je jedan nastavak vrlo popularne franšize, a nastavit će se s temom sotonskih rituala, puno krvi i iznutrica.
BlizzCon 2019 otvorio se s 9 minutnim ‘trailerom’ za Diablo IV koji je ispričao priču o radnji, a zatim je popraćen ‘trailerom’ gameplaya kojim su usmjerili apetit fanova Diablo IV. Spominjala se sličnost s najpopularnijom igrom Hack and Slash franšize Diablo 2 Lord of Destruction te se u samim aspektima igre i vide spomenute sličnosti kod izbora heroja s kojim želite igrati a i mnogim drugima. Autoru ovog teksta zagrijalo se srce kada je vidio da se klasa heroja Druid vraća u igru. Isto tako spominje se vraćanje na D2 sistem unaprijeđenja itema s runama koje su fanovima D2 oduzimale sate tražeći savršenu runu kako bi ste dobili set i unaprijedili svoj item.
Glavni zlikovac 4. dijela Diablo franšize usmjeren je na Lilith The Daughter of Hatred, kćer svima poznatog Mephista Lord of Hatreda, koja je ujedno i kraljica svih Succubusa.
Daljnja pokrivenost Diablo IV bit će tijekom cijelog vikenda na BlizzConu, ali potvrđeno je da će igra slijediti nelinearni način priče postavljen u otvorenom svijetu. Igra neće sadržavati offline način rada i ne bismo trebali očekivati ​​skori izlazak.
Cinematic otvorenja možete pogledati na > https://www.youtube.com/watch?v=9bRWIdOMfro
Cinematic gameplaya možete pogledati na > https://www.youtube.com/watch?v=UhbiiY29Knk

Nakon prvoga dana BlizzCona može se reći da je sveukupni dojam znatno bolji nego je bio prošle godine te uz mnoštvo novotarija i najava mogli smo pogledati i veliki broj turnira u režiji Blizzard Entertainmenta.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote