CounterPit i DotaPit – najveći esports turnir na ovim prostorima

CounterPit i DotaPit – najveći esports turnir na ovim prostorima

Idući tjedan, od 17 do 20. ožujka, u Spaladium Areni (Split), održava se najveći esports događaj u Hrvatskoj, a vjerojatno i u regiji. Do sada smo imali prilike samo gledati amaterske turnire, uz poneki profesionalni tim koji bi došao i pokupio nagrade, ali sada nam dolaze najbolje esports ekipe na svijetu. 

Sam turnir se sastoji od dvije cjeline, prvi je CounterPit, turnir u igri Counter Strike:Global Offensive, koji se odvija u četvrtak i petak, dok je drugi dio DotaPit, koji se odvija u subotu i nedjelju, i održava se u igri Dota 2.

 

Venue

Spaladium Arena

Counter Pit

U Counter Strike dijelu turnira očekuju nas iduće ekipe: Astralis, EnvyUs, Natus Vincere, Virtus pro, NRG eSports, Torpedo Gaming, Flipsid3 Tactics te Team Immunity. Najveći favorit za natjecanje je Natus Vincere, koji su po HLTV ranking 2. najbolji tim trenutno, dok je glavni konkurent Astralis (bivši TSM), koji je 3. na istom rankingu. Zanimljivo će biti promatrati tim EnvyUsa koji je uveo novog igrača, te tim NRG koji jedini ima igrača iz regije – bivšeg mouzovog igrača Legiju. Za castanje će se pobrinuti Sadokist i HenryG, dok će im pomagati Thorin i YNk. Ukupni nagradni fond je 80.000 USD

Bracket

Bracket

Dota Pit

Prava poslastica dolazi za vikend, gdje doslovno dolaze najbolji timovi na svijetu. Možemo gledati pobjednika posljednjeg Major turnira – Team Secret kao i treće plasirane Evil Genisuses, dok se drugo plasirani iz Major turnira nije uspio kvalificirati – Team Liquid. Osim tih timova, gledati ćemo Virtus Pro, OG, Team Empire, Natus Vincere, Complexity Gaming te MVP Phoenix.  Još nije najavljeno tko će komentirati, ali pretpostavlja se da će biti zadužena joinDota, pa očekujemo da stignu Tobi, Capitalist i Blitz. Nagradni font za ekipe je trenutno oko 185.000 USD, i ovisi o prodaji compendiuma.

200px-Team_logo_Team_Secret

Dva turnira za redom?

 

Sve ostale informacije možete saznati na službenim stranicama CounterPita i DotaPita, dok se cijena ulaznica kreće od 100 kn. Vidimo se u Splitu!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |March 13th, 2016|Counter Strike, Dota 2|4 Comments
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.