Nakon duge pauze s turnirima odlučili smo se vratiti dobro nam poznatom CLL-u. Neki od vas su već sudjelovali u barem jednoj od tri sezone CLLa. Matchevi od ove sezone CLLa bit će uvršteni i na našu kladionicu, tako da ćete se moći kladiti na matcheve unutar svoje grupe, ali i na sve ostale. Za ovu sezonu nam je Logitech omogućio i hardverske nagrade o kojima ćete detaljnije pročitati u tekstu ispod. Natjecanje je otvoreno za sve igrače iz regije (Hrvatska, BiH, Slovenija, Srbija..). Za sve vas koji do sada niste sudjelovali ili ste sudjelovali, a zaboravili ste sistem natjecanja CLL-a evo i kratkog opisa.

 

Opis natjecanja

Croatian LoL League je natjecanje podijeljeno u dvije faze. Prva faza je ligaški (grupni) dio. Teamovi su raspoređeni u jakosne lige koje su određene po srednjem solo ranku igrača njihovog teama. Postoje 4 jakosne lige A, B, C i D. Svaka liga podijeljena je u dvije ravnomjerne grupe po 6-8 ekipa. Igraju se po dva Best-of-2 matcha tjedno (jedan match protiv svakog tima u grupi). Na kraju ligaškog dijela (nakon 3-4 tjedna), prva 4 teama iz svake grupe idu u playoffse. Tamo se križaju sa drugom grupom iz svoje lige. Prva 4 teama iz playoffsa prelaze u ligu više. Zadnja 2 teama iz skupine padaju u rang niže.

 

Logitech A Liga

Elitna liga za najbolje timove (Platinum/Diamond do Challenger) podjeljena u dvije ravnopravne grupe po jačini teamova. Svaka grupa po 6-8 teamova. Prva 4 teama iz A1 i A2 se križaju i u posljednjem tjednu se u playoffsima bore za nagrade.

Nagrade:

 1. 5x Logitech G302 miš & 3200 RP & Triumphant Ryze
 2. 5x Logitech F310 gamepad & 2400 RP
 3. 5x Logitech G240 podloga za miša & 1600 RP
 4. 5x 800 RP

 

Logitech-333130702 f310-gaming-gamepad-images g240-cloth-gaming-mouse-pad

 

Zadnja 2 teama iz oba dvije grupe ispadaju u B ligu (za sljedeću sezonu).

 

B liga

Druga najjača liga za timove koji po ratingu ne pripadaju najjačima, ali se mogu iskazati pred ostalima na svom nivou. Podjeljena je u dvije ravnopravne grupe po jačini teamova. Svaka grupa po 6-8 teamova. Prva 4 teama iz B1 i B2 se križaju i u posljednjem tjednu se u playoffsima bore za nagrade i promociju u A ligu za 4 najbolja.

Nagrade:

 1. 5x 3200 RP & Triumphant Ryze
 2. 5x 2400 RP
 3. 5x 1600 RP
 4. 5x 800 RP

Zadnja 2 teama iz oba dvije grupe ispadaju u C ligu (za sljedeću sezonu).

 

C i D liga

U C i D lige će biti svrstani timovi s manjim prosječnim ratingom (npr. Bronze – Gold/Platinum). U ovim ligama neće biti nagrada, ali zato vjerujemo da će mnogima ovo pomoći u stjecanju iskustva u ovakvom tipu natjecanja i poboljšati kvalitetu svakog teama. Sva ostala pravila su analogna s ostalim ligama, osim:

 • U C i D ligama nema playoffsa
 • Prvi i drugi u grupi idu u ligu više, zadnji i predzadnji padaju u ligu niže (osim u D ligi gdje ostaju u D za sljedeću sezonu)

 

Način odigravanja

Na početku lige ćemo izbaciti detaljan raspored grupne faze – svi timovi će znati do kada s kojim timom moraju najkasnije krenuti odigravati match. Svaki team će igrati maksimalno 2 bo2 matcha tjedno. Matchevi se mogu odigrati maksimalno 6 dana prije krajnjeg roka. Krajnji rokovi za početak odigravanja zakazanih matcheva su:

Nedjelja 16:00 – bo2

Nedjelja 19:00 – bo2

Termini su fleksibilni te se match iz tekućeg tjedna može odigrati bilo koji dan u tom tjednu u dogovoru između 2 kapetana. Ovi termini su krajnji rok odigravanja te svi matchevi koji nisu prijavljeni do tog datuma smatraju se ne odigranim.

 

Kako se prijaviti?

Ukoliko nemate tim, a htjeli biste zaigrati – postavite vlastiti oglas.

 1. Registrirati sve igrače u timu na naš site (uključujući i zamjene) – obavezno ispunite LoL Summoner name polje pri registraciji.
 2. Kapetan tima treba napraviti tim i u njega ubaciti najmanje 5 igrača (uključujući postavljanje sebe kao igrača).
 3. Prijaviti svoj team na turnir.
 4. Svakodnevno pratiti sve obavijesti ovdje i na našoj Facebook stranici.
 5. Detaljno proučiti pravila – najveći broj predanih matcheva u proteklim sezonama je bilo zbog nepoštivanja pravila. Dosta smo strogi što se toga tiče i stoga tražimo maksimalnu ozbiljnost.
 6. Odmah se uhvatite posla jer prijave traju samo do ponedjeljka 25.5. u 23:59.
 7. Za timove s EUW servera koji bi htjeli da im pri razvrstavanju u obzir uzmemo njihov EUW rating -> nakon prijave tima na turnir, u komentarima ovog posta napišite solo rating svakog vašeg igrača.

 

Svi ostali detalji će biti dodatno objavljeni. Sva pitanja možete napisati ovdje u komentarima. Naš sustav za turnire je tek napravljen i svjesni smo da ima manjih bugova i lošu navigaciju. Radimo na njemu i svakako su sve kritike dobrodošle.

*RP nagrade nisu 100% garantirane, ali ukoliko bude sve regularno, trebale bi biti normalno izručene.

**Broj liga i grupa je podložan promjenama, naravno ovisno

 

Datum otvaranja prijava: 19.05.2015 u 15:00.

Datum zatvaranja prijava: 25.05.2015 u 23:59.

Prijave: Link

Datum početka: 27.05.2015 – prvi ligaški tjedan kreće od srijede, dok ostali kreću od ponedjeljka

Server: EUNE

Team size: 5v5

Mode: Tournament Draft

Detaljna pravila: Link

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes