Dota Asian Championsip (DAC)

Dota Asian Championsip (DAC)

Nakon mjesec dana kvalifikacijskih turnira i tjedan dana glavnog finala, Evil Geniuses odnose pobjedu i vraćaju se kući sa 1.2m USD od ukupno 3m USD. Malo je ljudi očekivalo EG u finalu zbog nedavnog odlaska Arteezya i Zaia u Team Secret i brzo pronađenih zamjena u obliku 15-godišnjeg Sumaila i C9 core igrača Aui_2000. U finalu su pomeli Vici Gaming sa uvjerljivih 3:0, nakon što su u Winners Final meču izgubili od istog protivnika sa 2:0. Brzina prilagođavanja EG-a je nevjerojatna, ali razlog tog uspjeha možemo tražiti u širokom broju heroja koje Fear i Universe znaju igrati, kao i iznimne pojedinačne kvalitete svih igrača.

eg_dac

Dota Asian Championship se postavio kao najveći turnir uz The International, krenuvši sa prize poolom od samo 250.000 USD, narastao je na fantastičnih 3 milijuna i time preskočio nagradni fond The Internationala 3 zahvaljujući compendiumu.

Ako gledamo rezultate, najviše su podbacili domaćini, konkretno pobjednik TI4 turnira NewBee, koji su završili na predzadnjem mjestu, ispred korejskog MVP Phoenixa. Razočarali su i CDED kao i Ehome, dok su veliko iznenađenje bili zapadni klanovi, posebno Team Secret koji je završio prvu fazu sa 15-0.

Kao najbolji pojedinačni meč izdvojio bih mapu broj 2 između Team Secreta i Cloud9, gdje je Arteezy primjetio da cijeli Cloud 9 nema Town Portal Scroll, kupio Boots of Travel i zajedno sa S4 (Queen of Pain), u 30 sekundi uništio neprijateljsku bazu i odnio game.

Što se tiče metagamea, odredili su ga Team Secret i Evil Geniuses tijekom prvog dijela turnira, te su se svi prilagođavali njima. U infografici možete vidjeti koji su najpopularniji heroji tijekom turnira i pojedinačne najbolje heroje pobjednika turnira, ali treba uzeti u obzir da Fear i Universe igraju sa iznimno velikim brojem heroja.

Lion – heroj DAC 2015

Zaključak DAC 2015 je da su zapadni klanovi trenutno nešto bolji, ali uskoro slijedi reshuffle u kineskim klanovima. Već su najavili da će VICI gaming odbaciti Blacka, njihovog offline carry igrača, dok sam siguran da će timovi poput NewBeea morati isto napraviti velike izmjene u pripremi za The International 5 koji dolazi za manje od pola godine.

Odličan video nakon turnira:

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |February 11th, 2015|Dota 2|2 Comments
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.