E-Sports Hrvatska – redizajn

E-Sports Hrvatska – redizajn

Dobrodošli na nove stranice E-Sports Hrvatske. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog planiranja i rada uspješno smo dovršili ovaj veliki projekt koji omogućuje fanovima esporta praćenje svih najpopularnijih igara na jednome mjestu.

Kako je to počelo?

Povijest udruge seže 5 godina unatrag, na forume gamer.hr portala i dogovaranja Starcraft 2 beta matcheva i turnira. Izlaskom  StarCrafta osjetila se velika potreba za jednim mjestom gdje bi se okupljali fanovi s ovog prostora, pa smo osnovali portal sc2croatia. Već nakon prve verzije stranice razmišljali smo o portalu koji bi pokrivao više igara, ali to je sve ostalo na ledu duže vremena.

Kako se dio naših igrača prepustio novom valu igrača koji je počeo igrati Riotov League of Legends, krenuli smo u izradu zasebnog dijela za tu igru, koji je s vremenom postao iznimno uspješan. Nakon toga smo izradili i dio za Blizzardov Hearthstone koji nije posebno zaživio, kao i dio za Dotu 2 kojeg nismo niti službeno objavili. Administriranje kroz nekoliko stranica gdje imamo odvojene korisnike i forume, različite verzije skripti koje smo izrađivali za pojedine stranice i cijela zbrka koja je nastajala, natjerala nas je da napokon napravimo zajedničku stranicu za sve igrače.

Što je novo?

Već kod planiranja stranice imali smo viziju stranice kakva ne postoji na ovim prostorima. Održiva stranica koja objedinjuje više igara, korisnici koji su direktno vezani uz skripte za turnire, oglase, streaming listu i kladionicu, forum koji je povezan sa vijestima, a uz sve to brz i pregledan site. Naravno, imamo i nove ljude koji će pisati vijest, moderirati forume i raditi na drugim uslugama stranice.

Osim što planiramo pratiti igre StarCraft 2, Dota 2, Counter-Strike: Global Offensive, League of Legends, Hearthstone i World of Tanks, otvoreni smo i za druge igre koje imaju globalan doseg ili su popularne na našim prostorima. Ove godine nas očekuje velik broj FPS naslova poput Unreal Tournament 4 ili Reflexa, a možda će i RTS Gray Goo sakupiti dovoljno veliki broj igrača da zaživi kompetitivna scena.

Cilj nam je pratiti globalno najveće turnire u pojedinim igrama (The International, World Championship Series), ali i amaterske turnire na ovim prostorima koji omogućavaju rast lokalne scene. Oduševljeni smo da se ponovno pokrenula domaća Counter Strike scena, kao i buđenje Dota 2 scene koja je poprilično jaka u Srbiji.

Nakon šestomjesečne pauze u radu League of Legends sekcije E-Sportsa zbog redizajna cijelog E-Sportsa, odlučili smo probuditi LoL community iz zimskog sna. Nadamo se da ima dovoljno igrača i teamova koji žele sudjelovati u narednim turnirima i ostalim aktivnostima te time dati malo života hrvatskoj League of Legends sceni. Glavni cilj ove godine nam je doseći prošlogodišnji vrhunac aktivnosti na siteu, ako je moguće i povećati vašu aktivnost.

Brka

 

Kladionica

Zabavnu kladionicu na kojom smo radili zadnjih 6 mjeseci napokon puštamo u puni pogon. Zamišljena je kao idealno mjesto za sve pojedince koji se žele iskazati u poznavanju strane i domaće scene u najpopularnijim online igrama današnjice. Casual igrači i općenito ljudi koji prate neke e-sports igre će se također naći u ovome.

Kladionica se temelji na bodovima – početnih 20 dobivate pri registraciji. Bodove možete ulagati na otvorene parove (više-manje sve jednako kao i na pravim kladionicama). Jedna sezona traje oko 2 mjeseca te se na kraju svake sezone dodjeljuju nagrade najboljim kladioničarima (više o tome uskoro). Posebnu pažnju zasigurno zaslužuju raznovrsne statistike (tjedne, sezonske..) na kojima ćete moći vidjeti tjedna kretanja balansa i ranga svih kladioničara. Na kraju svake sezone se također balans svih igrača resetira natrag na 20, kako bi svi igrači krenuli s iste startne pozicije u novu sezonu.

Što se događa ako izgubite sve bodove? Klikom na tipku “Reset na 20” možete vratiti natrag početnih 20 bodova ukoliko postanete član udruge E-Sports Hrvatska. Ovo je tek jedna od beneficija igrača koji žele podržati rad naše udruge simboličnim godišnjim iznosom članarine. Ukoliko niste član, balans će vam se vratiti na 20 na kraju tekuće sezone.

Turniri koji će se pratiti su praktički svi veliki turniri u svim e-sports igrama, no posebnost naše kladionice su i domaći matchevi s naših turnira. Vjerujemo da će taj feature sigurno pojačati doživljaj praćenja streamova domaćih turnira. Detaljnija pravila i upute možete naći na linku.

Budućnost

Za budućnost imamo velike planove koji uključuju online i offline turnire, lige koje bi trajale kroz nekoliko mjeseci kao i dodatne usluge za naše članove. O svim novostima vezanim uz portal, forum ili događaje objavljivat ćemo na naslovnici.

Ako imate kakvih prijedloga za budućnost udruge ili želje o stranici, definitivno provjerite forum i izrazite svoje mišljenje.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |February 14th, 2015|General, Website related|13 Comments
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)
Viewing 14 posts - 1 through 14 (of 14 total)

You must be logged in to reply to this topic.