Štoviše, unatoč razno raznim pričama, udruga nikada nije niti ugašena već jednostavno „stavljena postrani“ te čekala „neka bolja vremena“ koja su izgleda tek pred nama.

Rekli bi neki:“Hell, it’s about time.“

Što se zapravo dogodilo?

Recimo da je život svakoga od nas administratora i organizatora udruge, odnio u svome smjeru.
Neki su se prestali kompletno baviti E-Sportsom kao takvim, neki odselili, drugi osnivali obitelji i tako dalje i tako bliže.

Naravno i manjak zanimanja od strane samih community-a je također „pomogao“ cijeloj priči – naime, kako se udruga širila na Dotu, LoL i Hearthstone, postajalo je sve teže pronaći interesente koji bi volontirali te bili content creatori.
Sa svime time na umu, odluka je pala da se „malo stane na loptu“ i djelovanje udruge zamrzne  s mogučnošću gašenja.
No, četiri mušketira (Cyrus, Tegla, Bokhos, SINke) odlučili su ponovno oživjeti udrugu te probati pokrenuti san koji je privremeno ugašen prije nekoliko godina.

Sve je započelo pridruživanjem legendarnome HRV-1 kanalu koji se sada prebacio na Discord (https://discord.gg/bWaz4D). Zahvaljujući novim entuzijastima i „stara garda“ se vratila te se u kanalu redovito, kao nekada na shoutboxu, može naići na razna, dobro nam poznata „stara“ imena StarCraft scene u regiji.

Valja spomenuti da je organizirana i „Yugo 45“ StarCraft liga (ime nije finalno, op.a.) s nagradnim fondom od 200 $ (za koji itekako treba pohvaliti cijeli community jer je nagradni fond većinom prikupljen od donacija) koji je bio raspodijeljen na dvije dvizije – GM/M i Diamond diviziju.
Pobjednik lige je Goblin dok je drugi mladi Blask a treći već legendarni Ptak.
Organizaciju je velikom većinom odradio Cyrus sam slažući raspored, prateći rezultate, streamajući mečeve te režiranjem nedjeljnih emisija.
Baš kao nekada! J

Za slijedeću su sezonu najavljena pojačanja od strane dobro nam znanih novih i starih lica regionalne StarCraft scene no o tome nešto više poslije 15.08. do kada traju prijave za novu sezonu StarCraft regionalne lige.

No, ukoliko niste primjetili i naš se YouTube kanal pomaknuo s točke na kojoj smo „ga“ ostavili prije četiri godine i to novim sadržajem koji stvaramo u suradnji s GameBar –om.
Radi se o emisijama koje se redovito prikazuju četvrtkom od 20:00 sati na MaxTv, Iskon i Optima televijskome kanalu GameBar.

Iskreno, puno je novosti koje smo naumili i koje spremamo te će nam svaka pomoć biti dobro došla!
No, prvo uživajte na zasluženome godišnjem odmoru, ne zaboravite pratiti StarCraft (i ostale E sportove, op.a.) te svakako pratite www.e-sports.hr za novosti u e-Sport svijetu!

Za ‘friške’ novosti i druženje s drugim igračima pridružite nam se na našoj Discord grupi – https://discord.gg/KzW99Gm

GL&HF,
SINke

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes