COVID-19 mnoge nas je prikovala uz monitore, što poslovno, što upravo jer ne rade zbog novo nastale situacije. No to je idealno vrijeme za lansiranje novog formata ESCAL turnira!

O čemu se radi?

Nakon podulje stanke, ekstremnih situacija u kojima smo se zatekli, pada interesa za ESCAL ligom te zbog kompleksnosti odigravanje iste te lige, pojavila se zamisao “reinventanja” ESCAL lige u ESCAL mjesečne turnire.

Zašto ne turnir na tjednoj bazi?

Jednostavno – prvo moramo vidjeti ima li dovoljno interesenata kako bismo imali mogućnost održavanja ESCAL turnira na mjesečnoj bazi.
Ukoliko se postigne očekivani broj prijava, te se isti održi kroz 2-3 turnira, naravno da će interes biti za pokretanjem turnira na dvotjednoj te kasnije, tjednoj bazi. No o tom – potom.

Igre

Iako se baziramo na SC2, pitanje je koliko je zapravo interesenata za sami SC trenutno u nas. S time na umu, zanima nas postoje li druge igre koje biste htjeli igrati?

Sistem turnira

Sistem turnira zamišljen je kao double elimination sistem. Ovisno o broju prijava, igralo bi se jednom ili dva puta tjedno. Primjera radi, ukoliko se prijavi 16 igrača, prvi se tjedan igra ro. 16 te prvi krug donjeg bracketa. Drugi tjedan se igra ro. 8 te drugi krug donjeg bracketa dok bi ostale mečeve (uz polu finale i finale) odigravali treći tjedan trajanja jednog izdanja turnira.
Naglasak se dakle stavlja na jedan dan tjedno odigravanja predrodređenih mečeva.
Time se uklanja kompleksnost, nemogućnost dogovora odigravanja meča te će svi mečevi biti dostupni na jednom streamu što će uvelike olakšati praćenje samog turnira i rezultata.

Što se tiče samog dana odigravanja mečeva, to ovisi striktno o većini prijavljenih igrača te dostupnosti istih. No, cilj je odrediti jedan fixni termin odigravanja za taj tjedan predodređenih mečeva.

Prizepool

Trenutno je teško reći išta o prizepoolu upravo jer nam je sistem nov i zahtjeva dosta posla i truda oko samog pokretanja turnira.
No, za sada bismo prizepool organizirali isključivo od donacija.
Raspodjela samog prizepoola pitanje je koje ćemo riješavati u za to, dogledno vrijeme.
Sky is the limit ali sve u svoje vrijeme…

Ono što je najbitnije jest – postoji li dovoljno interesa?

S time na umu, postavljamo poll kako bismo vidjeli ima li dovoljno interesa za pokretanjem ovog sistema turnira.
Na vama ostaje “dužnost” odabrati jednu od niže navedenih opcija kako bismo znali vaše mišljenje glede ove zamisli.

GL&HF

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes