Prvi u nizu Heroes of the Storm guideova nam je Illidan, melee assassin iz World of Warcraft franšize. Da ne duljim priču, pojasnit ću vam kako ga  Illidana i kako funkcionira na kojoj mapi.

Moći

(Q) Dive – jedan od mnogih gap closeva u Illidanovom rukavu, velik range, skoči preko protivnika, slowa za 80% na 0.35 sekundi
(W)  Sweeping Strike – dash koji radi dmg svima kroz koje prođe i ako Illidan pređe preko protivnika, njegovi napadi imaju 35% bonus dmg-a na 4 sekunde
(E)  Evasion – uzrokuje promašaje protivničkih napada u trajanju od 2 sekunde
(R1)  Metamorphosis – gap closer, Area Of Effect dmg, bonus hp kada napravi dmg herojima i 20% bonus attack speeda
(R2)  The Hunt – veliki range, nakon jedne sekunde zaleti se na protivničkog heroja ili kripa, napravi dmg i stuna na 1 sekundu
(Trait)  Betrayer’s Thirst – napadi vas liječe za 20% vašeg dmg-a i smanjuju cooldown za 1 sekundu

 

Talenti

LEVEL 1 – uzimamo Shadow shield (Evasion daje … shielda na 5 sekundi) ili Seasoned marksman ,  osobno preferiram Shadow shield jer je puno više korisnije kroz cijeli tok gejma i ako se mene pita dobro scalea sa levelima dok se recimo Seasoned marksman isplati tek u late gameu sa nekim većim brojem stackova, jedinu iznimku bi stavio tu Battered assault na Haunted mines mapi pošto na toj mapi gejmovi u 90% slucajeva ne traju duze od 15 minuta, s toga bih jedino na toj mapi preporučio taj isti talent.
LEVEL 4 – uzimamo Immolation (nakon korištenja Sweeping strike-a radi … dmg po sekundi a traje 4 sekunde) iako je dobar talent Thirsting blade (30% lifesteala) ako ste uzeli Seasoned marksman na lvl 1 mada sve ovisi o mapama pa da pojasnimo i to pošto se Illidan prakticki dvoumi samo na tim talentima ostalo je situational.

Dragon Shire: Shadow shield + Immolation – razlog tome je trajanje gejma od 15-25 minuta u skoro svakom scenariju.

Garden of Terror: Seasoned Marksman + Thirsting blade – zbog toga jer se može puno stackova nakupit prije prosječne GoT mape, ako je i game duži može se bez nekog večeg problema nastackat i 50+ bonus dmga i zato je tu lifesteal odličan izbor jer ako imamo više dmga više se i lifestealamo + Metamorphosis – nema nam ravna.

Haunted Mines: Battered assault + Immolation – generalno zbog toga jer mapa je vrlo brzo gotova, i seasoned marksman se ne isplati uzimat jer sa istim outscaleamo Battered assault tek oko 16 levela a na toj mapi su kao sto sam rekao rijetki slučajevi.

Sky Temple: Velika trilane mapa ali ne pretjerano duga i tu uzimamo Shadow shield + Immolation jer trebamo se više fokusirati na early game jer se veći team fightovi pojavljuju kod prvih temple spawnova i jednostavno nemate vremena za skupljanje stackova za seasoned marksman

Blackheart’s Bay: Slična priča kao i kod Sky Temple mape, velika trilane mapa ali isto tako ne pretjerano duga mada bi se tu mogao uzet seasoned marksman u slučaju da se ide na solo bot lane, ali vjerojatno ćete se naći na laneu protiv nekog lane bullya pa je dobro uzeti shadow shield tek tolko da možete sustainat lane i conetestat treasure chest koji se spawna u 0:50. Mada eto, procijenite sami i odlučite koji će te talent uzeti na lvl 1, na lvl 4 svakako uzimamo Immolation jer nam pomaže kod bržeg “čišćenja” neutralnih kampova i skupljanja zlatnika za plaćanje i isto tako i samog uzimanja novčića iz chesta.

Cursed Hollow: Po mom mišljenju tu bi uzeli Seasoned Marksman+ Thirsting blade pošto mapa generalno ima duži tijek i da se fino nastackati bonus damage ali ako mislite da bi vam trebao shield moze se i ići Shadow shield + Immolation procjena je ista kao i na Blackheart’s Bayu jer generalno trebat cete contestat Tribute osim ako se ne govorite sa timom da im eventualno prepustite neki Tribute.

LEVEL 7 – jedina logična odluka je First Aid  (Aktivacija vas heala za 35% od vašeg maksimalnog hp-a kroz 6 sekundi) iako sam vidio neke Illidan igrače da uzimaju Thrill of Battle  (aktivacija vam daje dupli cooldown reduction od vašeg napadanja i traje 8 sekundi, cooldown toga je 20 sekundi). Probajte odigrati na oba dva načina i sami odlučite koji naćin vama više odgovara.

LEVEL 10 – uzimamo Metamorphosis  (Transformacija u obliku demona, napravi … AOE dmg[minimalan dmg je 300] dobija … bonus hp-a za svakog heroja kojem je napravio dmg i dobija 20% brži attack speed) u 90% slučajeva jer vam daje odličan team fight potencijal, dobar attack speed buff i još jedan gap closer. Hunt  nebi previše preporučao jer je više pick off bazirani ulti i eventualno kad tad čete doći do večeg team fighta i uvjerit ćete se da je Metamorphosis puno idealniji odabir.

LEVEL 13 – uzimamo Giant Killer  (basic attack radi 1.5% od protivničkog heroja kao bonus dmg) mada uzmemo Sixth Sense  (50% manje magic dmga kada imamo ukljućen Evasion) ako imaju neke jače magic dmg nukere ili ako se njihov tim bazira na magic dmg herojima.

LEVEL 16 – Blood for Blood(aktivacija uzima 15% od maximum hpa protivnika i daje ga vama i slowa ga za 30% na 3 sekunde) za LoL igrace je ovo poznata stvar jer je to nekadašnji Botrk i po mom mišljenju ovo je med i mlijeko za Illidana npr. vi ste normalno na njihovim herojima koji rade dmg i vas su recimo dropali na neznam, 300 hp-a i si mislite e očete me ubit malo sutra, bacite Blood for blood na njihoog Warriora koji u lategameu ima po 6k hp-a i više, 30% od toga nije mala stvar(matematiku prepuštam vama) i taj bonus hp je u puno slučajeva i više nego dovoljan da dovršite njihove heroje.

LEVEL 20 – Nexus Blades  (basic attack radi 20% bonus dmg-a i slowa neprijateljskog heroja na 1 sekundu) mislim da o ovome ne treba pretjerano puno govorit, radite rightclick dmga ko u priči mada ako imaju nekve veće stunove ili vas mogu stun lockat dobro je uzet Bolt of the Storm  (aktivacija vas teleporta na obliznje mjesto) recimo Flash ali sa samo 40 sekundi cooldowna, dobar utility talenat pošto vas može izvući iz situacija koje bi imale koban završetak po vas ali vi ih iznenadite blinkom vanka, i možda nekim 3 manž Metamorphosisom imate opet hp-a ko u priči.

MATCHUPS

Neprijatelji

Generalno ono što Illidanu smeta su stunovi od kojih je najveći neprijatelj Uther  jer vas moze stun lockat i kontrolirat do smrti i još k tome healat svoje assassine i mobilnost tipa Zeratula  i ovdje je još par heroja koji su generalno dobri protiv Illidana a zašto sam te nabrojio to vam je domaća zadaća, možda neće biti prijetnja na low ranku ali sa vremenom ćete shvatiti zašto sam ih ovdje naveo a oni su: Tassadar  Valla Raynor i Tychus

Prijatelji

Illidan je mašina koja može snowballat uz par heroja i ako vaš tim nema neke stunove možete se pomirit da ste vrlo vjerojatno izgubili game jer uz Illidanov mobility, dmg output jednostavno nemozete outsustainat njega ako imate i 4 healera uz sebe, neki od Illidanovih prijateljskih heroja bi bili Tassadar zbog nevjerojatno dobrog shielda, Rehgar zbog mocnog healing nuka i Illidanu su korisna oba 2 ultija, treći bi vas možda mogao iznenaditi ali osobno sam isprobao igrat sa dobrim Abathur igračom i doslovno smo razvalili svaki mogući game, Abathur vas može shieldat, dati vam attack speed, dati vam movement speed a sve je to Illidanu med i mlijeko. Još bi tu naveo i Uthera zbog heala i stuna koji je više nego dovoljan da nekog assassina ubijete u tren oka.

Eto to bi ukratko bilo to što se mene tiće, ako imate nekakva pitanja slobodno me možete dodati na battle.netu MislovicGG#2628 i rado ću vam odgovoriti na pitanja ili nekako pomoći, see you in the Nexus!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes