Nakon što je Blask počistio reprezentaciju Turske s 4 pobjede zaredom (teške bitke protiv Lovelya, Atseoa i Krebbya) prošli smo u ro24!
U naredna dva meča naši igrači su postigli najveći uspjeh u povijesti Nation Warsa.


Hrvatska – Južna Koreja

Prva mapa -Stats – Ptak

Na Acropolisu Stats kreće u gornjem lijevom uglu, Ptak na desnome. Buildovi standardni, Stats radi Gateway na naturalu, Ptak ide na brzu drugu, pa treću bazu.

Koristeći dva Adepta, Stats harrasa i ubija nekoliko radilica na trećoj bazi, pa na mainu te istovremeno shvaća da kasne spore u bazama i koristeći Oracle ubija nekoliko drona i stvara prednost od 7 radilica.

Zatim Stats diže treću bazu koju Ptak ne uspijeva harrasati te istovremeno napada main s jednim Phoenixom i dva Oracla i povećava vodstvo u radilicama.

Ptak radi kontru s Zerglinzima i Ravagerima, i iako napad izgleda uzbudljiv na početku jer Stats ne baca forcefield na vrijeme, shield battery i immortali čiste ostatak vojske.

Stats čisti Zerglinge i Roacheve uz gubitak od samo 500 minerala

Nakon dvije minute, Stats kreće s Archon/Immortal/Zealot pushem i jednom prizmom i čisti Ptaka bez nekog micra.

Južna Koreja 1:0 Hrvatska

Innovation – Goblin – Disco Bloodbath

Goblin otvara s dva gasa i zgrade postavlja na rampu te ubrzo šalje probu na sjeverni dio mape gdje radi proxy Pylon. Innovation scouta s ranim SCV-em i vidi da su dva gasa i da nedostaje jedan Pylon.

Goblin radi Templar Twilight i Robo Bay na proxy Pylonu. Innovation šalje Reapera po cijeloj mapi ali ne uspijeva pronaći Pylon. Radi standardan 1-1-1 build s marincima, tenkovima i ranim vikingom. Zna da Nexus kasni i baca bunker u naturalu.

Na trenutak je izgledalo da će Goblin iznenaditi Innovationa

Goblin warpa Adepte i Dark templare u bazu Innovationa, ali slab micro omogućava Innovationu male gubitke i 2 scana ga čuvaju do izgradnje Turreta u naturalu. Odmah radi Ravena te vikingom ganja prizmu i scouta proxy zgrade.

Innovation ganja drugu prizmu po mapi i nakon što se prizma teleporta nazad, uzima tri tenka, marince i Banshee i kreće u kontru. Na putu skida jednog Templara i sporo pusha u natural. Goblin nema dovoljno unita i Innovation odnosi pobjedu u 8 minuta.

Južna Koreja 2:0 Hrvatska

Soo – Blask -World of Sleepers

Oba igrača otvaraju standardno na macro mapi, Blask baca Gateway, Nexus, Core dok SOo baca hatch i pool.

Blask baca iznimno rani robo bay u mainu, te SOo uzima treću prije treće minute. Blask dodaje još 6 gatewaya i Zealot charge upgrade, dok SOo samo scouta samo prizmu. Zerglinzi vide da Blask ide naprije s Immortalima i SOo baca hrpu Roacheva van.

SOo podcjenjuje chargelote i immortale

Blask probija natural bez problema i prizma/Immortal microm čisti sve unite SOo i povremeno warpa Zealote da ganjaju Roacheve. Pobjeda Blaska u 7 minuta.

SOo dok mu Blask ubija dronove

Južna Koreja 2:1 Hrvatska

Stats – Blask – Epheremon

Oba igrača otvaraju s 2 Gatewaya i Core, dok se Stats odlučuje za 2 Stalkera, Blask uzima 2 Adepta i kreće u napad. Blask baca proxy Robo bay jer očekuje da Stats uzima brzi natural. Nažalost, Stats scouta proxy Robo i neposredno prije što se warpa Immortal, Stats skida Pylon. Blask warpa još 2 pylona i kada iskoči Immortal, uspjeva ubiti 2 Stalkera.

Stats je uspio odgoditi napad Goblina za 40 sekundi što mu je omogućilo pobjedu

Blask kreće u napad i presječe put Stalkerima koje Stats pokušava spasiti prizmom. Blask ubija prizmu i kreće u napad, ali Stats uzima nekoliko Stalkera i opet pokušava ubiti proxy Pylon i onemogućava Blasku napad s 2 Immortala i prizmom. Zatim loša kontrola Blaska i pada mu prizma, srećom prazna.

Stats upada u Blaskovu bazu s prizmom i Immortalom i skida Pylone dok istovremeno Blask pokušava napasti Statsa. Stats je bolje pripremljen sa Shield batteryom i laganim microm osvaja mapu u 6 minuta.

Južna Koreja 3:1 Hrvatska

Stats – Goblin – Thunderbird

Opet PvP koji kreće s dva Gatewaya i brzim Coreom.

Goblin radi proxy Pylon i Stargate, dok Stats radi Stalkere i Robo bay. Stats uzima 2 Stalkera i scouta proxy, te pokušava ubiti Pylon. Dva Adepta Goblina harrasaju Stalkere dovoljno dugo da izađe Voidray i padaju dva Stalkera i Goblin kreće u napad.

Istovremeno, prizma s 4 stalkera ulazi u bazu Blaska i mora warpati Stalkere u svoju bazu i micrati s probama da ne izgubi sve radilice. Čeka treći Voidray i kreće u napad. Na početku svi Stalkeri Statsa se tope, ali teleporta nazad Stalkere i uz dva shield batterya, brani bazi uz samo nekoliko izgubljenih proba.

Moćan napad kojeg Stats jedva zadržava teleportanjem unita iz napada

Goblin pokušava ostati u igri i ponovno radi Voidrayeve, ali Stats baca 2 Adepta ponovno u njegov mineral line i Goblin je prisiljen prerano napasti. Stats brani i mapa je gotova u 10 minuta.

Južna Koreja 4:1 Hrvatska

U drugom meču igrali smo protiv reprezentacije Australije.

Australija – Hrvatska

Probe – Ptak – Acropolis

Oba igrača otvaraju standardno, Probe otvara s Gatewayom na naturalu, a Ptak hatch pa pool. Probe scouta s Adeptom i malo harrasa te diže Starport, dok Ptak radi Queenke, radi Overlord speed i diže treću bazu.

Probe radi jedan Phoenix i ubija Overlorda koji supply blocka Ptaka na skoro minutu. Ptak radi Nydus dok Probe uzima treću bazu.

Ptak baca Nydus direktno u main Proba, ali on inteligentno radi tri Gatewaya okolo i tako blokira izlazak unita van. Odmah Ptak baca Nydus na trećoj bazi, izlaze Roachevi ali odustaje od napada kada vidim Sentrye i jedan Immortal te se vraća nazad. Radi Swarmhoste i ponovno baca Nydus na dnu mape. Swarmhosti izlaze van, dolaze sentryi i immortali te ubijaju Nydus te je Ptak u jako lošoj situaciji jer cijelo vrijeme kasni za desetak radilica.

Mali gosu potezi Probea za pobjedu

Svejedno, uspijeva baciti dobra dva vala Swarmhostova te skoro skida Nexus u mainu, te istovremeno brani svoju treću bazu od Immortala i High templara.

Ptak dobro trejda vojske i bolje se pozicionira sa Roachevima, ali Probe je na 4 baze i samo baca Immortale i Archone u Ptaka koji ne uspjeva osigurati 4 bazu i gg nakon 14 minuta

Australija : Hrvatska 1:0

Seither – Goblin – Disco Bloodbath

Goblin otvara sa sigurnim Gateway -> Core -> Nexus dok Seither otvara sa Reaperom i brzim CC-om. Adept i Reaper se igraju mačke i miša dok istovremeno Goblin diže Starport i Phoenix a Seither ide na standardni 1-1-1.

Seither scouta brzi Robo bay i Phoenixe i radi Vikinga i Cyclona. Seither zna da postoji tajming u kojem je Protoss slab i kreće u napad s nekoliko Cyclona, marincima i dva Vikinga te uzima nekoliko SCV-a, ali Goblin brani natural bez nekih problema.

Trenutak prije nego Goblin pokida Seithera i prelazi u veliko vodstvo

Goblin diže treću i techa prema Collososima te istovremeno dodaje Phoenixe koji harrasaju Terrana i stalno je u prednosti od 10-15 radilica. Seither poprilično kasni s trećom bazom dok Goblin massa 4 Collosusa.

Goblin radi pritisak na treću bazu te istovremeno warpa Zealote u main Seithera koji pokušava raditi counter s dva Liberatora. Seither baca gg nakon 11 minuta.

Autralija 1:1 Hrvatska

Blask – Chappy – World of Sleepers

Blask ide standardno Gateway na naturalu, dok Chappy baca Hatchery na treću bazu Blaska. Blask ubrzo scouta da Chappy želi pokupiti minerale i napasti kroz otvoreni prolaz i radi Pylon blizu zida minerala.

Chappy baca 3 Spine crawlera i pokušava dronovima izmajnati zid, ali ga Blask blokira sa Adeptima i Stalkerima iza kojih je cijeli zid Shield batterya.

Blask – Sim City 9001

Chappy pokušava probiti Blaska Zerglinzima na naturalu i istovremeno harrasa kroz minerale, ali Blask se ne da i kupuje vrijeme dok diže Robo bay te Immortale. Blask uspjeva izgraditi Nexus na naturalu i force fielda Chappya u poraz nakon 7 minuta.

Australija 1:2 Hrvatska

Blask – Probe – Thunderbird

Oba igrača otvaraju standardno s dva Gatewaya i Core, ali Blask radi proxy Pylon na gornjem dijelu mape te stavlja Twilight council iz kojeg vadi Blink. Probe scouta proxy Pylon i šalje Stalkere na taj dio mape i pokušava uništiti Pylon. Nakon izmjene Blask uspijeva natjerati Proba na povlačenje ali pylon pada i napad je odgođen.

Probe je odgodio napad dovoljno dugo da Blasku kasni blink i promaši warpin

Probe radi prizmu i Immortale te kreće u napad, dok istovremeno Blask odustaje od blink napada i radi vlastite Immortale. Zatim slijedi napeta bitka na Blaskovom natura gdje Probe micra uz pomoć prizme a Blask blinka sa svojim Stalkerima. Probe je bolji u micru i Blask baca gg nakon 6 minuta.

Australija 2:2 Hrvatska

Goblin – Probe – Triton

Oba igrača idu na standardan double Gateway Core i zatim rade Stalkere. Probe scouta dok Goblin baca proxy Pylon i zatim Starport. Probe uspjeva scoutati Starport i odustaje od Nexusa i baca Forge i Twilight jer se boji Phoenix harrasa.

Probe baca drugi Nexus i uspijeva radilicom scoutati da Goblin nema drugi Nexus i baca treći Gateway, nakon čega radi čak tri Shield batterya pokraj svojeg Nexusa. Goblin kruži između baza Probea i skida desetak radilica dok se sprema na allin napad, dok Probe se kreće stalno između maina i naturala i pokušava spriječiti gubitak radilica.

Mass Phoenix i dobar micro su prejaki za Probea

Goblin uspijeva uloviti Probea na lijevoj nozi te ulijeće sa vojskom i natural i ubija polovicu vojske Probea. Zatim warpa in novi val Zealota, Phoenixima diže vojsku i završava meč u 6 minuti.

Australija 2:3 Hrvatska

Goblin – Probe – Epheremon

Repriza prošlog meča započinje na isti način, dvostruki Gateway Core, nakon toga par Adepta i Stalkeri. Goblin baca proxy Pylon i Robo bay, ali ga Probe odmah scouta. Svejedno, Probe se odlučuje za Nexus. Probe radi Shield battery i immortale, a Goblin se odlučuje prvo za prizmu pa dva Immortala i kreće u napad.

Iako Probe ima više jedinica i shield battery, prizma koja dolazi omogućuje bolji micro Goblina i pobjedu

Nakon intenzivnog micra sa puno forcefieldova, prizma i micro Goblina su dovoljni da prebije svu vojsku na naturalu, gdje oba Immortala Goblina ostaju ispod 10% hitpointova.

Australija 2:4 Hrvatska

Čestitamo našoj ekipi i veselimo se meču u ro16!

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes