IEM Katowice

IEM Katowice

Sutra u 13h započinje najveći esports spektakl ove godine u poljskom gradu Katowice – Intel Extreme Masters. Ove godine se natjecanje održava u tri discipline – StarCraft 2, Counter-Strike:Global Offensive i League of Legends. Kroz sve tri kategorije očekuju se brojke između pola milijuna i milijun gledatelja dok su nagradni fondovi u istom rangu u američkim dollarima.

StarCraft 2

Katowice_sc2

Teško je reći tko je favorit u ovakvom single elimination bracketu, jel CJ Entus. HerO opet spreman izgubiti u finalu, jel se Flash vratio u formu, hoće li meč između Innovationa i Lifea u ro32 zapravo biti najbolji meč cijelog bracketa, može li se Taeja, koji je već dugo izvan scene, vratiti pobjedom protiv SKT zerga Darka? Kako god, ovaj bracket od 16 najboljih južno korejskih igrača pokazat će najbolji StarCraft kojeg smo imali prilike gledati do sada.

Mape: Standardni ladder pool

Komentatori:  Apollo, Kaelaris, Maynarde, ToD, Frodan, InControl, Rotterdam, Snute

Format: Bo5 (finale bo7)

Nagradni fond: 120.000 USD

Counter-Strike:Global Offensive

U CS:GO imamo 16 najboljih ekipa na svijetu koje se prvo razigravaju u 4 grupe, gdje najbolja 2 tima prolaze u single elimination bracket.

Grupa A:

1. Natus Vincere

2. Fnatic

3. Vox Eminor

4. Flipsid3 Tactics

U prvoj grupi su definitivno favoriti Fnatic zajedno s CIS timom Navi. Novozelandski tim Vox Eminor je pokazao fantastične rezultate u SEA sceni i najavljuju veliko iznenađenje, ali imaju iznimo male šanse protiv ostalih ekipa. Flipside tim ostavlja solidne rezultate po nedavnim turnirima i imaju solidne šanse da se proguraju na drugom mjestu.

Grupa B:

1. EnvyUs

2. Penta

3. LGB

4. Titan

Team EnvyUS je glavni favorit ne samo ove grupe, već i cijelog turnira. Između Penta i LGB-a će se voditi bitka za drugo mjesto, dok Titan već duže vremena prolazi kroz krize i VAC banane igrače tako da nemaju neke šanse.

Grupa C:

1. Ninjas in Pyjamas

2. HellRaisers

3. Counter Logic Gaming

4. Keyd Stars

U C grupi NiP je definitivno tim koji cilja na pobjedu, dok će na drugo mjesto biti bitka između EU i NA timova. CLG je pokazao na MLG-u da može dobivati mape protiv svih timova, dok je Keyd također na MLG turniru pokazao da se može računati na njih. Grupa sa sigurnim favoritom i dobrim šansama za preostale timove da dođu na drugo mjesto.

Grupa D:

1. Virtus Pro

2. Team SoloMid

3. Cloud9

4. 3DMAX

Najzanimljivija grupa u kojoj VP ima gotovo siguran prolaz, ali moraju pobijediti TSM ili C9 za prolaz iz grupe. Cloud9 je velika enigma jer mogu dobiti najbolje timove na turnirima, ali mogu izgubiti i od najslabijih. 3DMAX je oslabljen odlaskom Allua u NiP tako da sumnjam da mogu napraviti preveliki utjecaj na ovu grupu bez ponajboljeg AWP-era.

Nagradni fond: 250.000 USD

Mape: Dust2, Mirage, Inferno, Cobblestone, Cache, Nuke, Overpass

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |March 11th, 2015|Counter Strike, Dota 2|2 Comments
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.