Francuska TV kuća Ogaming.tv organizira novo izdanje popularnog Nation Warsa u suradnji s Blizzardom, natjecanja u igri StarCraft 2 u kojem se natječu predstavnici svojih država. Za svaku reprezentaciju igraju po 3 igrača koja se biraju glasovanjem (ovisno o broju prijavljenih igrača) uz jednu rezervu. Format igre je all-kill, što znači da igrač koji pobijedi ostaje, a drugi tim mijenja igrača koji je poražen. Prva ekipa koja dođe do 4 osvojene mape je pobjednik.

Raspored natjecanja

Trenutno je faza prikupljanja igrača za svaku reprezentaciju (do 28. srpnja), nakon čega kreće glasovanje za igrače te kvalifikacije. Za hrvatsku repku trenutno su prijavljena 4 igrača – Goblin, Ptak, Blask i Nemilosrdni, te je repka najjača koju smo imali do sada te imamo šanse napraviti veći uspjeh ako izbjegnemo glavne favorite  (Koreju, Njemačku, Francusku).

Prošlo izdanje Nation Warsa osvojila je Južna Koreja (Innovation, Soo, MMA) u napetom finalu protiv Nizozemske (Harstem, uThermal, Optimus) sa 5:3.

Kombinaciju zabavnih igrača i sponzorstvo Blizzarda moglo bi pretvoriti Nation Warse u pravi zabavni spektal koji kreće krajem rujna i završava 8. prosinca.

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote