Odlazak još jednog pro SC 2 igrača: ForGG

Odlazak još jednog pro SC 2 igrača: ForGG

“GG, ForGG”!

Posveta je to portala TeamLiquid još jednom profesionalnom SC2 igraču koji, iako ne zauvijek, završava svoju SC2 karijeru.

Naime, Park “ForGG” Ji Soo objavio je povlačenje iz profesionalnog igranja SC2 kako bi započeo služenje vojnog roka u Koreji u trajanju od 21 mjeseca.

U svojoj izjavi, objavljenoj u petak, 12.03., ForGG je rekao da će se pridružiti vojsci 05.03.2016.
Po završetku služenja vojnog roka, ForGG će probati streamati ponovno no izjavljuje: “Moguće da će mi ruke biti “mrtve”. Ne znam, vidjeti ćemo.”

Na vrhuncu karijere, ForGG bio je jedan od Južno Korejskih top Terran StarCraft te StarCraft 2 igrača.
Za vrijeme Brood Wara, pobijedio je Flasha i Jaedonga te time osvojio Arena MSL 2008.
Po prelasku na StarCraft 2, natjecao se u GSL Code S u 2012. godini.

Kao član Millenium Gaminga, ForGG bio je jedan od prvih korejskih profesionalaca koji je nastupao na internacionalnim turnirima.
Najveće dostignuće u StarCraft 2 karijeri mu je osvajanje DreamHack Opena: Winter Austin, Texas turnira gdje je u finalu pobijedio Lifea.

Posljednji mu je uspjeh 3/4 mjesto u 3. sezoni 2015. WCS Premier lige kada je pobijedio Jaedonga i Polta no u polufinalu izgubio od MaNe.

U prosincu prošle godine, problemi s izdavanjem vize spriječili su ga od daljnjeg nastupanja za Millennium u Europi te od tada nije dobio mjesto u nekom drugom timu.

Vrijedno je spomena da svi koreanci između 18 i 35 godina starosti moraju odslužiti vojni rok te, iako većina profesionalnih StarCraft igrača ne nastavlja karijeru poslije služenja vojnog roka, ForGG još službeno nije “objesio miš o klin”.

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |March 14th, 2016|Starcraft 2|2 Comments
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)
Viewing 3 posts - 1 through 3 (of 3 total)

You must be logged in to reply to this topic.