NoTail, JerAx, Ana, Topson i Ceb uspjeli su ponovno ispisati povijest pobjedom u Internationalu, ovaj puta kao jedina ekipa koja je ikada pobijedila dva puta, i to zaredom. Definitivno najbolji Dota tim u povijesti igre, koji je i ove godine napravio vlastiti meta game (carry IO) i savladao sve timove kroz gornji ždrijeb te odnose 15 milijuna od ukupno 35 milijuna USD nagradnog fonda.

Glavni dio turnira

U finalu su savladali rezultatom 3:1 Team Liquid, pobjednike sedmog Internationala. Liquid je nakon loše grupne faze igre savladao sve timove kroz donji dio ždrijeba i zadnji dan pobjedio domaće favorite, LGD s 2:1.

Razočaranje turnira su vjerojatno Ninjas iz Pyjamas predvođeni PPD-em koji su ispali kao posljednji tim uz Chaos, dok je ekipa Virtus Proa nakon solidnih grupa ispala nakon brza dva bo3 meča. Pozitivno iznenađenje su zasigurno južnoamerički tim Infamous, koji su završili u top 8.

Na Internationalu je također najavljeno da će  se iduće godine jubilarni deseti turnir odigrati u Stockholmu, Švedskoj, te da na jesen dolaze dva nova heroja u igru (Spitfire i Void Spirit).

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote