Otvoren prvi E-Sports Stream Studio u Hrvatskoj

Otvoren prvi E-Sports Stream Studio u Hrvatskoj

Nakon više godina planiranja i pronalaženja sredstava, s ponosom vam predstavljamo prvi hrvatski E-Sports Stream Studio. Na početku se moramo zahvaliti Linksu koji je u suradnji s Intelom, Sapphireom, Antecom i GSkillom osigurao izvrsno računalo za streamanje koje koristimo u studiju, dok je Veleform osigurao prostor za streamanje. Studio se nalazi u Zagrebu na Trešnjevci.

studio4

Od samih početaka, osim stvaranja portala na kojoj bi se okupljali igrači iz regije, imali smo viziju stvaranja mjesta gdje ćemo organizirati LAN turnire i prenositi mečeve – gaming studio. Proces pronalaženja prostora i osiguravanja sponzora potrajao je nekoliko godina, ali uz izniman trud nekolicine pojedinaca, napokon imamo novi esports dom. Kao što vidite, za sada je spremna sva najosnovnija oprema, a u dogledno vrijeme će se nabaviti i dodatne stvari (ekstra monitori, kvalitetnije kamere i sl.).

Kako je sam studio još uvijek u fazi izgradnje, za početak u planu imamo uživo prenositi sve naše turnire. Uz te aktivnosti bismo htjeli uključiti što više sati ostalog sadržaja, poput prenošenja stranih e-sports turnira uz vlastiti stream, produciranje vlastitih emisija i zabavnih večeri sa zajednicom, omogućiti najboljim igračima iz regije streamanje iz studija kao i organiziranje offline turnira (pošto vrlo vjerojatno možemo osigurati dodatni prostor i za to).

U subotu smo organizirali testni stream prenoseći Dota 2 turnir vlastite organizacije koji možete pogledati na Twitchu. U subotu 6.6. također možete očekivati stream live iz studija (od otprilike 16h).

Ukoliko želite sudjelovati u radu studija – objavili smo post u kojemu tražimo komentatore za rad u studiju ili od kuće. Sva pitanja i ideje možete ostaviti ovdje u komentarima, rado ćemo odgovoriti na njih.

 

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |June 6th, 2015|General|5 Comments
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)
Viewing 6 posts - 1 through 6 (of 6 total)

You must be logged in to reply to this topic.