[UPDATE] Overwatch – uskoro u beti (27. listopada)

[UPDATE] Overwatch – uskoro u beti (27. listopada)

Idući vikend u Pragu Blizzard organizira događaj “European Road To Blizzcon” u kojemu će organizirati turnire za WoW, HOTS i Hearthstone ali i omogućiti igranje beta verzije Overwatcha na 120 računala. Kako svakog časa dolaze prve beta pozivnice, e-sports.hr se uključuje u praćenje kompetitivnog dijela igre. Što je Overwatch?

Overwatch je timski FPS s karakteristima MOBA igara. Nešto između igre Team Fortress (igra s ciljevima, klase igrača sa specifičnim mogućnostima), Unreal Tournamenta (specifično Assault moda gdje se na velikom broju mapa postižu ciljevi i na kraju runde okreću uloge) i Dote (svaki heroj ima dva do tri specijalnosti i ultimate). Igra se u izradi godinama i engine je iznimno gladak i fleksibilan, stil igre je iznimno brz i modovi su vremenski ograničeni (znači da mapa traje 10-20 minuta). Overwatch trenutno ima dva moda – Payload i Point Capture – gdje je prvi klasični mode iz TF gdje se vozilo mora prenijeti iz točke A do točke B u određenom vremenu, dok je drugi mod osvajanje točaka na mapi u stilu Domination moda iz igre Unreal Tournament. Oba moda su predviđena za igru 6na6, a heroji se mogu mijenjati svaki puta kada umrete na mapi.

Igra trenutno već ima najavljenih tridesetak heroja, a posljednji heroji uvedeni u igru su Roadhog i Junkrat, dva heroja koja iznimno asociraju na Dota heroje Techies i Pudgea. Svaki heroj ima na službenoj stranici predstavljene sve sposobnosti, priču i gameplay video kako bi se trebao koristiti.

Blizzard još uvijek nije objavio koji model namjerava uvesti u igru, je li će biti free to play poput HoTS-a ili klasično kupovanje poput StarCrafta/Diabla, ali siguran sam da će veliki broj ljudi uživati u toj igri, a mi kao site ćemo pratiti razvoj igre i esports scene. Za upoznavanje s igrom definitivno pogledajte ovaj svježi video iz Blizzard HQ-a u kojem je najavljena beta.

UPDATE – Beta službeno započinje 27. listopada, i čim nam Blizzard pošalje prve keyeve, krećemo s detaljnim analizama novog esporta!

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |October 21st, 2015|Overwatch|3 Comments
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)
Viewing 4 posts - 1 through 4 (of 4 total)

You must be logged in to reply to this topic.