Pregled Dotapita

Pregled Dotapita

Prošlo je tjedan dana od najvećeg gaming događaja u Hrvatskoj, pa nakon što su se slegli dojmovi, vrijeme da napišem neki pregled i svoje mišljenje. Ako pratite naš portal duže vrijeme, znate da je naše (ili moje) mišljenje iznimno subjektivno, suprotno od onog kritičarskog.  Krenuti ćemo dva dana ranije, na CounterPit kojeg nisam gledao uživo, već samo preko streama. Već napočetku, kada sam vidio voditelja cijelog showa, znao sam da će se ovaj događaj u Splitu pamtiti dugo. Nisam siguran jel su namjerno dovezli nekoga kome engleski ne leži, ili je cijeli sprd da prepanuli lik predstavlja nas Balkance, ili koja je fora, ali svaki puta kada je počeo pričati morao sam ugasiti zvuk da ne cringam prejako. Produkcija turnira nije bila na razini, administratori nisu znali promjeniti postavke na serveru pa su se mečevi odužili, bilo je nešto delaya…ali u usporedbi sa Gaming Paradiseom, ovo je bilo fantastično. Tekme su bile dobre, Thorin je između mečeva bacao svoja govna dok ga je Sadokist tako romantično gledao da bi mogao završiti na /r/GirlsMirin. Mečevi su bili neizvjezni, i već u osmini finala NRG je bacio iznenađenje i izbacio EnvyUS i turnir je odjednom pratilo puno više ljudi. U polufinalima nije bilo iznenađenja jer su Navi pregazili Virtus Pro, dok je Astralis izvadio toljagu za NRG. Finale je bilo izvrsno, odužilo se na tri mape i Navi je potvrdio da je drugi najbolji tim na svijetu. Opet je izašao voditelj te uz War is ooovvvvvvvveeeeeeeeeer završio je cs:go dio. Nije bilo sjajno, ali imali smo dobar uvod za Dotapit.

Voditelj legenda

Voditelj legenda

 

U petak sam trebao krenuti sa esports.hr ekipom za Split, ali uletio je Real Life sa svojim problemima, i našao sam se tijekom subote u petosatnoj vožni prema Splitu u autobusu Auto Makarske. Putem mobitela sam pratio rezultate i komentare sa različitih foruma, i propustio iznimo duge mečeve između OG-a i MVP-a te pobjedu Complexytija nad Virtusom Pro. Sama Spaladium arena izvana izgleda poput neke zajebancije, kada krenete nešto napraviti pa odustanete na pola puta jer vam se više ne da. Iznutra izgleda solidno, pozornica je fino napravljena i arena je na pola ispunjena.

Atmosfera, dotapit instagram

Atmosfera, dotapit instagram

Nakon ulaska, s lijeve strane je stol za analitičare, i ne propuštam fotkanje sa Capitalistom za koji svaki dota fan mora imati mancrush. Priključio sam se ekipi na parteru sa laptopima koja je pratila online betove. Fanovi su nabrijani, izlaze Team Secret i Navi, dva diva dota scene (ovdje se ne sprdam Puppyeve visine) i nestrpljivo čekamo početak. Toby, Blitz i Capitalist melju malo između mečeva, već izgledno umorni, te kreće meč. Tri fantastične mape gdje Navi okreće treći gejm najavljuje nam raspad više timova nakon turnira. Zatim na pozornicu dolaze EG i Empire, i tu shvaćam da zapravo nema nikakve interakcije između igrača i fanova, vidimo ih tamo u kutiji na pozornici, što možemo vidjeti kod kuće s računala. Prva mapa započinje oko ponoći i znamo da se ovaj dio mora odigrati danas, i da će to trajati vječno, pa nakon prve mape odlazimo nazad u apartman cugati i gledati turnir do kraja. Iskreno divljenje produciji i casterima, treba izdržati 12 sati u komadu.

 

Dio ekipe

Dio ekipe

 

U nedjelju dolazimo na brutalno gaženje Cola koje izvršava MVP, te nakon toga neizvjeznu bitku između Navi i EG koji jedva odlazi u korist EG-a. Nismo bili impresionirani velikanima, već Dendijevim invokerom. Publika je bila iznimno naklonjena ukrajinskim igračima, što me potpuno iznenadilo. Mislio sam da Kappa i Elegiggle fore RTZ-a bolje prolaze kod nas. Tijekom druge mape dogodio se DDOS napad i odlučili smo krenuti natrag za Zagreb. Manji razlog je bilo trajanje putovanja (ispod 3h) a veće strah od huligana s nogometne utakmice između Hajduka i Dinama koja je bila pri završetku. Prvi meč finala između MVP-a i EG-a streamali smo iz auta, dok ostatak korejske dominacije pratili smo iz svojih toplih domova. Sve u svemu prekrasan vikend i jako vedra budućnost za ovaj turnir, koji je podijelio 200.000 USD za Dotu te proizveo neke dobre priče poput castera i početka korejske dominacije sportom. Iznimno se veselimo izdanju iduće godine.

New Overlords

New Overlords

0.00 avg. rating (0% score) - 0 votes
By |March 27th, 2016|Counter Strike, Dota 2, General|4 Comments
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)
Viewing 5 posts - 1 through 5 (of 5 total)

You must be logged in to reply to this topic.