Pobjedom na GSL vs the World natjecanju, All-star natjecanju u StarCraftu 2, Serral potvrđuje titulu najboljeg StarCraft 2 igrača današnjice. U finalu je savladao iznenađenje turnira, poljskog Zerga Elazera s 4-2 i ponovio prošlogodišnji uspjeh. Na putu je savladao i korejske Terrane (TY) i Protosse (Trap, Classic) , ali niti jedan nije blizu pobjedi.

Ždrijeb turnira GSL vs The World

Sam turnir je bio pun iznenađenja – Kineski terran TIME uvjerljivo je savladao s 3:0 GSL pobjednika Sooa, zatim pobjedom Neeba nad glavnim favoritom ovog turnira – Statsom te Specialom koji je iznenadio pobjedivši Raynora, igrača protiv kojeg nikada ne uspije dobiti niti mapu. U iznimno zanimljivom meču Elazer je uspio okrenuti meč protiv Neeba koji je već jednom nogom bio u finalu, ali poljak je pokazao nevjerojatnu upornost i u teškim mečevima ostvario jedan od najvećih uspjeha u karijeri.

Turnir su prenosili Tasteosis, Maynard i Rotterdam i uspjeli napraviti odličnu i prijateljsku atmosferu, te su u publici nastali novi memovi koji će nas slijediti i u budućim turnirima. Odigrao se i All-star meč između tima Serral i tima Dark, gdje je Serral odnio još jednu pobjedu (kao tim i kao igrač osobno).

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes