Nakon nekoliko godina vraća se dobro poznata Starcraft 2 liga u regiji. Esports Croatia pokreće 1v1 ligu koja će se održavati od 30.09.2019. do 17.11.2019. godine.

Prijava lige

Dolazi i to vrijeme, igrači se prijavljuju, pripremaju, razmišljaju o strategiji i o novim ‘build orderima’. Starcraft 2 liga samo što nije krenula te su prijave u punom jeku. Kako je većina vas upoznata, ove godine liga se u potpunosti prebacila na web portal e-sports.hr i samim time došlo je do promjena pri registraciji za ligu.

Igrač koji se želi prijaviti za ligu prvo mora postaviti (izraditi) račun na spomenutom web portalu. Nakon što ste izradili račun potrebno je odabrati karticu ‘Turniri’ koja se nalazi na samom vrhu web portala. Kada pristupite turnirima, potrebno je izabrati igru Starcraft 2 te u slijedećem koraku odabrati turnir koji je deklariran pod statusom ‘Prijave’. Odaberete rasu koju želite igrati, provjerite da li je vaše korisničko ime ispravno te pritisnite na ‘prijavi se’. Pri odabiru ‘rase’ kojim igrate posebno pripazite jer istu nije moguće mijenjati za vrijeme igranja lige. Nakon odrađenih koraka prijavljeni ste za ligu te čekate početak iste. Prijavljeni igrač biti će smiješten u jakosnu skupinu od strane administratora rangiran po trenutnim MMR bodovima odnosno po ligi u kojoj se nalazi. Ukoliko broj prijavljenih igrača jedne jakosne skupine (gledano po MMR bodovima) ne bude dovoljan za kreiranje skupine, igrač će biti raspoređen u skupinu sa jačim odnosno slabijim igračima.

Informacije o ligi

Esports Croatia pokrenula je ligu u želji i nadi za unapređenjem Starcraft 2 scene na ovim područjima. Kako je veliki broj igrača pokazao zanimanje za održavanje ovakvih događaja, odlučili smo se podići ligu na profesionalniju razinu i pokušati napraviti turnir koji će biti poznat u našoj regiji no i šire.
Nažalost, pregovori oko sponzoriranja lige od strane GameBar televizije nisu dobro prošli te od sponzorstva za ovu ligu neće biti pomoći s njihove strane. U ‘streamu’ koji se nedavno prikazivao na twitch kanalu twitch.tv/esportscroatia pričali smo o problemima s kojima smo trenutno ‘u borbi’. Jedan od značajnih problema je pitanje broja igrača “Grandmaster” lige, odnosno o igračima iz naše regije koji spadaju u “GM” ligu koji, zbog privatnih obveza nisu u mogućnosti pristupiti ligi. Na ‘stream’ kanalu pričali smo o tom problemu i dogovorili kako će se napraviti anketa o dodavanju stranih igrača (Mađarska, Rumunjska, Bugarska, Grčka…) u ligu. Promjene koje bi takav potez donio bazirane su na jezičnim barijerama. Igrači u “GM” ligi bili bi primorani dogovarati mečeve na engleskom jeziku. Isto tako radi same problematike stranih gledatelja na Twitch kanalu udruge esportscroatia prenošeni mečevi morali bi se prenositi na engleskom jeziku. Kako se ova liga bazira na ‘communityu’ smatramo kako su vaši glasovi najbitniji te je iz toga razloga napravljena anketa u kojoj svako može dati svoje mišljenje. Anketu možete pronaći na ovom ‘linku’ > https://linkto.run/p/XZ920DNP
Početak lige označila bi nedjeljna emisija koja bi se održavala svake nedjelje u 20:00h. Prva epizoda emisije održat će se 29.09.2019. godine na Twitch kanalu udruge (https://www.twitch.tv/esportscroatia). Samim time igrači bi mogli krenuti odigravati svoje zadane mečeve za taj tjedan, odnosno mogli bi se dogovarati s protivnicima za termin igranja. Nakon što administratori kreiraju skupine automatski će se generirati i periodi razigravanja mečeva. Potrebno je odigrati ‘x’ zadanih mečeva u tom periodu (tjednu) te samim time ispuniti svoje obveze kao igrač za taj tjedan. Igrač koji je pobjednik duela OBVEZAN je pristupiti web portalu odnosno turnirima i unijeti svoj rezultat zajedno s ‘uploadom’ snimaka odigranih mečeva. Rezultati će biti kontrolirani od strane administratora lige.
Pravila i ostale informacije o ligi biti će naknadno objavljene.

Nagradni fond

Nagradni fond počinje sa 1.500,00 kn (cca 200€) te je u potpunosti osiguran od strane Esports Croatia udruge. Nažalost, kako je poviše navedeno, suradnja s GameBar televizijom je propala (razlozi poznati udruzi) i samim time početnog povećanja nagradnog fonda neće biti. Ukoliko netko od gledatelja želi podržati ligu i rad nekolicine ljudi iz udruge može to napraviti donacijom ili ‘subscribom’ na Twitch kanal (https://www.twitch.tv/esportscroatia) . Informacije o tome kako donirati sredstva biti će naknadno objašnjene na web portalu udruge. Sredstva koja se doniraju biti će raspoređena na slijedeći način: 50% direktno u nagradni fond lige i 50% zadržava udruga radi unaprjeđenja iste, odnosno unaprjeđenje produkcije i sakupljanje nagradnog fonda za buduće turnire.

Pravila lige

O samim pravilima lige igrači, a i gledatelji biti će obavješteni netom prije početka lige u posebno napisanom članku.

Za ostale informacije i točne detalje, slobodno pogledajte video na slijedećoj poveznici https://www.twitch.tv/videos/475468772

gl&hf želi vam ekipa Esports Croatia

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes