Krajem svake godine, tijekom Blizzardovog “sajma” računalnih igara nazvanog Blizzcon, odigrava se najprestižniji StarCraft 2 turnir. Nakon odigranih grupa u GSL formatu u Južnoj Koreji, u Austinu se igrala završnica između 8 najboljih igrača od kojih petero igrača igraju Zerga te su uz to petero igrača iz J. Koreje.

Godina Zerga

Prošlogodišnji pobjednik, finski Zerg Serral bio je glavni konkurent za ponavljanje uspjeha, no već u polufinalu ispao je protiv svojeg glavnog ladder neprijatelja, talijanskog Zerga Reynora u 5 neizvjesnih mapa.
U finalu je Reynor pak pregažen s 4-1 od strane Darka, u poprilično jednostranim mečevima. Dominacija Darka pokazala se protiv Marua i Classica, predstavnicima Terrana i Protossa, koji ovom Zergu nisu uspjeli uzeti niti jednu jedinu mapu. Samim time je već pokazao iznimno kvalitetnu igru koju je potvrdio u ZvZ finalu, matchupu koji je obilježio ovu sezonu i godinu.
Zanimljiv sidenote jest Darkova izjava kako je zapravo htio Serrala u finalu kako bi mogao pokazati koliko se pripremao za taj meč.

Sam turnir se neočekivao odigrao u jednome danu, što je dosta razočaravajuće od strane Blizzarda, pa se nadamo da će naredna godina biti uspješnija. Iz prodanih WarChestova vidljivo je da još uvijek postoje vjerni igrači željni igre te ladder sadizma a mi se toplo nadamo da će se tradicija nastaviti (pa i poboljšati).

Dark EZ mode
4.00 avg. rating (89% score) - 1 vote