Udruga

Dobrodošli na nove stranice E-Sports Hrvatska. Nakon nekoliko mjeseci intenzivnog planiranja i rada uspješno smo dovršili ovaj veliki projekt koji omogućuje fanovima esporta praćenje svih najpopularnijih igara na jednome mjestu.

Kako je sve počelo?

Povijest udruge seže 8 godina unazad, na forume gamer.hr portala i dogovaranja Starcraft 2 beta matcheva i turnira.

Izlaskom StarCraft II igre osjetila se velika potreba za jednim mjestom gdje bi se okupljali regionalni fanovi, te smo osnovali portal sc2croatia. Već nakon prve verzije stranice razmišljali smo o portalu koji bi pokrivao više igara, ali to je sve ostalo na ledu duže vremena. Kako se dio naših igrača pridružio novom valu igrača koji je počeo igrati Riotov League of Legends, krenuli smo u izradu zasebnog dijela za tu igru, koji je s vremenom postao iznimno uspješan. Nakon toga smo izradili i dio za Blizzardov Hearthstone koji nije posebno zaživio, kao i dio za Dotu 2 kojeg nismo niti službeno objavili. Administriranje kroz nekoliko stranica gdje imamo odvojene korisnike i forume, različite verzije skripti koje smo izrađivali za pojedine stranice i cijela zbrka koja je nastajala, natjerala nas je da napokon napravimo zajedničku stranicu za sve igrače i igre.

Što je novo?

Već kod planiranja stranice imali smo viziju stranice kakva ne postoji na ovim prostorima. Održiva stranica koja objedinjuje više igara, korisnici koji su direktno vezani uz skripte za turnire, oglase, streaming listu, Discord kanale, etc., koji je povezan sa vijestima, a uz sve to brz i pregledan site.

Osim što planiramo pratiti igre StarCraft 2, Dota 2, League of Legends i Hearthstone otvoreni smo i za druge igre koje imaju globalan doseg ili su popularne na našim prostorima.

Cilj nam je pratiti globalno najveće turnire u pojedinim igrama (The International, World Championship Series), ali i amaterske turnire na ovim prostorima koji omogućavaju rast lokalne scene. Oduševljeni smo da se ponovno pokrenula domaća StarCraft scena te da postoji interes za ovakvim portalom i svime što on ‘vuče’ uz sebe.